Followers

Friday, 4 November 2011

kuputusan final saya






now playing : show me the meaning
mood : happy !

ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH !

okay cukup 3 kali, afdhal :) hey saya happy ! hari nie adalah hari keluarnya result final untuk kesemua budak UiTM, diploma students for sure.. malam tadi semua orang gelabah + cuak + ketaq lutut tunggu result.. haihhh facebook, twitter, skype semua mmg busy lah ! masing masing update status pasal result.. kita yang bace nie rasa lawak, macam result fever :P

"haihhh mana result nie"

"minta minta lah result setimpal dengan usaha"

"buat cool sudah, result jee pun"

"jangan call aku, text aku tanya result !"

malam tadi ada yang dah dapat result through e-mail, ada yang seronok dan ada jugak yang sedih ! hey itu normal kan? adakala kita kat atas, adakala kita kat bawah.. bukan rezeki laa kot nak dapat pointer tinggi, takpun kita kurang usaha masa exam hari tuh..

aku pulak pagi tadi baru check through student portal.. kenapa bukan email? kerana masa part 1 dulu dulu aku tersalah bagi email kat UITM, so memang sampai ke sudah aku tak akan dapat tengok result.. hee tepat pukul 10 pagi, HAMEK terpapang result saya :)


saya bangga?

yeahh saya bangga sebab usaha saya selama satu sem berbaloi.. syukur sangat sangat ! sem lepas aku berhempas pulas study, gigih weh.. haha sebab nak cover balik kesalahan aku masa sem 2 yang macam haram jadah tuh.. finally, saya dapat result yang membanggakan parents saya :)

sem 1 : 2.93
sem 2 : 2.52
sem 3 : 3.48

lihat pointer saya setiap sem ! terumabng ambing macam dekat laut, ombak jee lebih.. tak pernah maintain ! haha tapi takpe, nie lah orang kate kita mahukan perubahan.. hee nak rasa semua ! nak cecah 3 pointer dah rase, down gak bila ramai kawan cecah 3 pointer and above, but it's okay.. naik semester ke-2, NAHH KAU turun mendadak ! siap ade satu paper repeat lagi, mula laa rasa down, nak quit bagai.. tapi still kuatkan semangat nak further study and now semester 3, saya sudah rasa 3 pointer and above dan lagi sikit nak DEKAN..

to my friends,

yang pointer naik and cecah DEKAN punya area, hey good job ! tahniah and keep it up.. saya tahu kawan kawan saya semua pandai :) and to those yang kurang bernasib baik, pointer turun, ade repeat semua tuh.. sabar okay, buat buat cool ! korang kan power :) tabah yee.. next sem try lagi, lipat gandakan usaha, banyakkan berdoa, jangan main main :)

untuk awak, 

Alhamdulillah pointer awak pun naik even sikit ! asalkan kita dapat lagi jumpa next sem.. saya bangga awak tabah hadapi bende nie sebab saya tau awak kuat :) insyaAllah next sem kita study same same lagi and i will keep you beside me, no worries ! 

hey kau ayie,

ingat nie balasan untuk kau punya usaha ! jangan nak bongkak takbur sombong dengan apa yang kau dapat.. memang lah happy, tapi ingat orang sekeliling jugak.. usaha lagi next sem untuk cecah dekan, lagi sikit jee tuh ! banyakkan berdoa and jangan jauhkan diri dari Allah.. next sem for sure banyak lagi dugaan dan cabaran, tempuh dengan senyuman okay :)

5 comments: