Followers

Saturday, 31 December 2011

ohh new year






now playing : i'm coming home
mood : tired

assalamualaikum, wee weee

selamat tahun baru
selamat menempuh hari pertama
selamat menjadi orang yang berbeza dari tahun lepas

yeahh todays was the first day in 2012, sunday :) Alhamdulillah, diberi nikmat untuk meneruskan hidup di dalam tahun yang insyaAllah, baik untuk diri ini.. tahun 2011, banyak kenangan pahit manis yang sudah aku lalui, dengan sempurna.. banyak kisah menarik, titik hitam, gelak tawa yang aku sudah rasai.. sudah penat menangis, sudah penat tersenyum, sudah penat bersabar, itulah kehidupan :)

tahun 2011 juga mengajar aku erti pengorbanan, erti seorang kawan, erti kehidupan, erti perpisahan, erti kesabaran dan erti perubahan.. fuhh rasa seperti baru semalam aku melihat nombor 2011, hari ini nombor sudah bertukar kepada 2012 :)

azam?

aku tidak pernah menanam azam, bukan kerana tidak yakin.. tetapi bagi aku, biarlah waktu, persekitaran dan usaha yang membantu segala apa di dalam hidup ini.. aku pasti, setiap apa yang berlaku ada hikmahnya.. kita hanya merancang, tuhan yang tentukan.. biarlah apa yang terjadi, aku akan cuba hadapi dengan hati yang terbuka.. mungkin aku perlu lebih matang dalam menguruskan hal dunia dan lebih peka terhadap urusan akhirat..

seperti tahun lepas, tahun ini juga aku mengharapkan kejayaan yang setimpal dengan usaha ! nak berjaya, harus usaha + doa.. ingat ayie, kau dah makin besar.. kene pandai urus diri, urus masa, urus segala mungkin ! jangan seperti budak kecik, merengek kalau kalah.. menangis kalau ditimpa masalah.. mengeluh jika diherdik.. aku kene lebih kuat untuk menempuh hari yang mendatang :)

20 tahun?

yeahh umur kau dah 20 tahun ayie ! dah melangkah ke fasa yang baru, dunia baru, era yang baru.. well, tak semua boleh terima dirinya ditolak ke dalam zaman 20-an.. tapi aku cuba untuk terima kenyataan ini, terima untuk melupakan zaman belasan tahun, terima untuk menghadap umur 20 tahun ini :)

so new year
2012
be nice with me
then
i will be nice with you
:)

Friday, 30 December 2011

seminggu






now playing : lara lagi
mood : rilex

*ATTENTION

yaww yawww, sorry sangat coz dah lama tak update blog :) mood nak menaip, menapak depan lappy takde doh.. bersawang berlalang dah nie haaa, kene kemas balik !

okay hye assalamualaikum,

kami budak UITM dapat cuti seminggu, cuti sempena christmas + new year + mid term break.. haaaa 3 event dalam satu cuti ! so seminggu berada di kota putrajaya, ape yang aku buat? buat ape, rilex goyang kaki lah bro :D

aku mula cuti hari khamis lepas (22 december 2011), jam 10 malam aku tiba rumah ! fuhh thank god, aku sempat keluar dari hutan segamat yang hampir banjir tuh.. HAHA taknak aku jadi mangsa krisis makanan kat kolej kalau segamat banjir teruk ! wuishhhh tamau tamau.. esoknya jumaat, hari rilex di rumah sedunia ! aku online online online, wuuuuu.. wireless macam nie zasssssssssssssssssssssssssssssssssssssss laju gila !

ahad pulak, kami sekeluarga pergi picnic ! makan makan makan.. tepat jam 9 pagi, satu family terjun masuk kereta then sampai ke tasik putrajaya.. weh even tasik, tapi angin dye macam laut lah wa cakap lu... nak terbang mangkuk pinggan polystyrene yang mak bawak.. dah lama tak makan bersama di luar yaa, akhirnya :)










isnin pula..

sesi membawa bontot ke KL ! aku call kawan kawan sekolah dulu kala, kami keluar berjimba bersama sama.. weee weeee best, thumbs up ! keluar jam 11, member ambik naik kereta.. haaa untung takde lesen nie, mereka yang ade lesen kene ambik kita HAHAHAHAH tiba di KL, jalan laa bro.. lepak pavi, lepak lot 10, lepak sungai wang, lepak lepak lepak.. tepat jam 5 petang, chow balik rumah ! saya budak lelaki yang jarang keluar malam, wuuuuu :D

selasa stay rumah, online ! layan tentang dhia marathon ! kacau kucing ! masak lunch ! basuh sidai lipat baju ! bla bla bla....

rabu, adik's day !

kenapa mengapa apakah? iyeeeee saya abang yang mithali bawak dua adik saya yang gemok gedempol nie jalan jalan kat alamanda.. well, actually dah janji dengan dorang nak bawak hangout time cuti sekolah.. so berbekalkan duit PT yang jeng jeng jeng tuh, angkut laa mereka bergedik gedik di sana.. wuishhh penat layan dorang ! sorang nak itu, sorang nak ini, dua dua dapat penampar aku ! HAHAHA okay over, sorry..

mula mula layan wayang, tapi cancel coz semua movie full ! then layan bowling, okay aku menang :DD penat lenguh tangan, bawak adik perempuan yang nak meningkat remaja tuh ke MPH, cari novel cintan cintun.. last last, si adik lelaki yang beli buku, adik perempuan tak jadi beli dengan alasan, "alaaaa rambang mata laa nak pilih yang mana.. taknak beli laa" fuhhhhh, ingat peluang aku nak bawak jalan jalan nie datang banyak kali kee.. sekali je tau tak !

lepas itu, saya bawak kedua gemok nie ke karaoke ! wuuuuu 1 jam tuh memekak melolong jee, tapi itu aku.. adik adik bajet cute teletubbies ! menyampah ~ lepas semua suara dikeluarkan, perut lapar.. fineee, lepak-ing di MCD.. adik belanja, sayang kau :)

and now, jumaat :)

duduk rumah, kemas beg nak balik segamat tercinta ! aku balik segamat sabtu, tidur kampung then ahad pagi lepas breakfast, mak hantar balik kolej.. so aku adalah salah seorang mahasiswa yang jejak kampus awal :') okay cukuplah entry kali nie, satu entry tapi seminggu punya cerita !

insyaAllah lepas nie, mood nak bercerita akan ada :) jangan risau lah stalker stalker sekalian, selamat berhujung minggu..

Saturday, 24 December 2011

welcome home, dude !


now playing : dekat padamu
mood : wee wee weeeeeee

hari ke-3 aku berada di rumah, weehooooooooooooooooooooooo ! setelah sebulan terperangkap di segamat, akhirnya dapat jugak aku jejak kaki kat rumah :)

so yeah reader, sorry coz dah lama nak mati aku tak update blog kesayangan nie.. al-maklum lah, semenjak dua menjak nie, hidup busy weh.. semester nie macam terlalu banyak sangat bende nak buat ! ade event lah, meeting lah, assignment lah, class lah.. sorry to say, aku memang busy ! 

but now, aku rilex sikit.. hee kenapa? sebab cuti mid term lah bro.. seminggu bhai, perghhh masyuk ! boleh layan astro, lepak kat mamak, guling guling atas katil, kacau mak masak, intai anak dara sebelah sidai baju.. eh jangan lupa, assignment yang belambak jugak! lecturer kasi khas untuk disiapkan sepanjang cuti nie..

rumah dude, rumah !
tempat paling best nak buat apa saja kita nak.. kau nak tido? silakan.. nak makan free? silakan.. nak menjerit melalak melolong? silakan.. wuuuu tak terkata lah best dia ! 

as you know,

sem nie aku dilantik untuk menjadi exco teater untuk Performing Arts Club (PAC) dimana aku kene arrange satu teater yang maybe akan berlansung pertengahan february nanti.. gila tak gila? aku kene fikir jalan cerita, watak, mengarah, berlakon.. phewwwww, payah payah ! tapi jangan risau, aku ade belambak kawan kawan yang sudi tolong aku.. kan kan? :)

macam gambar kat atas, 

itu adalah situasi dimana kami semua attend salah satu event yang ada kat UITM.. nak dapat cop untuk letak kat kad merah, kenelah hadirkan diri ! itu salah satu event yang ada, actually belambak lagi event yang aku dah pergi and akan pergi lepas naik cuti nie.. so get ready jela ! 

so far,

masalah study takde.. masalah kawan selalu.. masalah kolej + roomate kadangkadang.. masalah makanan takde.. hmmm setakat nie Alhamdulillah, semua bende aku dapat settlekan sendiri :) don't worry okay my mama, my papa ! anak anda nie adalah anak lelaki yang sedang berdikari, ceehhhhh ! okay dah bye bye, nak layan nada nada cinta :)

Saturday, 10 December 2011

sorry to say






now playing : price tag
mood : letih

sabtu malam yang letih sangat, sangat sangat.. seharian di luar kolej, menghadap module part 4 yang wajib dijalani oleh semua part 4 diploma student.. before this module best kot, serious ! even just dalam kelas je, lecturer lame, module-mate pasif.. tapi pengisian best woooooooo, syok syok :)

but just now, me feel so boring ! nothing to do, nothing to gain, nothing to impress.. keluar awak dari bilik dan terpaksa meninggalkan tilam yang empuk hanya untuk pergi bawa bontot melayan module part 4, macam sia sia.. memang pukul 9 pagi tak awal bagi semua fasilitator, tapi bagi kami student, ia adalah terlalu awal untuk membuka mata pada hari sabtu.. then kami ingat, dengan memaksa mata yang mengantuk nie bukak melihat dunia dapat laa layan module best best.. tapi hampeh !

pagi pagi ceramah, okay itu cool sangat.. dan tajuk ceramah adalah berkaitan kemerdekaan, lagi sekali COOL ! sorry to say, me and all my friends, i think, not interested with that topic.. it's totally boring doh ! portugis, jepun, jus soli, a' famosa, umno semua bagai.. apebende doh? itu semua dah belajar weh time kelas sejarah tingkatan 5, nak ulang balik? memang tak..

then sesi petang, explorace ! wuuuuuu bunyi macam bombastic kan kan? tapi yang hado.. satu cubaan yang baik yee, bagi kami jalan masuk dalam hutan tengah tengah panas sejauh 8 kilometer.. cukup membuatkan mulut mulut nakal macam aku maki hamun ! dengan task task yang diberikan sungguh membosankan, game game yang macam badut.. sorry to say, me hate it ! dari pukul 2-6 aku terkedek kedek dalam hutan tuh, and lastly ape jee aku dapat? it's nothing..

bukan aku nak kondem 100% module nie, ade yang best.. module-mate aku gempak kot ! sporting, friendly, gelak tawa semua.. nampak tak aku happy pergi module sebab kawan kawan, bukan sebab pengisian module itu sendiri.. buang masa sungguh ! baik aku balik rumah jelaaaa =.=' kata explorace nie pertandingan, penat aku jawab semua task dengan bersungguh sungguh, tiba tiba pemilihan pemenang berdasarkan cabutan undian.. BAIK TAK PAYAH BUAT TASK TUH ! baik dari awal kau buat cabutan, sape lucky, amek hamper tuh bawak balik bilik.. senang ! tak payah tabur janji manis, kata siapa dapat markah paling tinggi dalam buat semua task, akan menang hamper.. hooyeeyyyyy =.='

sorry to say,

me hate module part 4  !

Friday, 9 December 2011

me describe you

now playing : love the way you lie
mood : biase biase

happy Friday's evening peeps, Assalamualaikum ~

today, me wanna describe about someone that me think, very close to me.. bukan si dia yang selalu aku mention dalam entry entry sebelum nie, tapi someone else yang aku rasa dia patut di-describe kan :)

for the intro, yes he is my senior.. one of my closed senior ! dah kalau he, mesti lah lelaki.. same course with me and now he in semester 6, last semester in our university.. nama tak perlu laa di-mention kan, parah kalau sebut kat sini.. nanti scandal scandal dia serang aku.. orang popular, mana boleh sembarangan orang describe dia, dalam blog pulak :) okay, we can start now..

- dia sangat baik, terlalu baik.. taktau laa dengan orang lain macam mana kan :)
- dia suka pendam masalah
- suka menyakat, suka mengusik
- susah nak kongsi masalah dengan orang lain
- suka bagi kita tertanya tanya
- tak tau ade girlfriend ke belum :)
- suka menolong
- degil sangaaaaaaattt !
- taknak kalah, semua dia nak menang
- seorang metrosexual, i think :)
- pembersih
- suka buat mata stim HAHAHAHA
- suka menyalahkan junior nya, terutama part 4 !
- suka cakap okies !
- ramai gila nak mati scandal dia
- seorang yang murah senyuman :)

okay dah
saya dah buat entry khas untuk awak yee cik abang oii
seperti yang diminta
saya sudah pun describe awak
ini ikhlas dari hati yang suci
HAHA

lepas nie jaga diri
study elok elok
jaga kesihatan
jangan cepat emosi
ada masalah, roger roger laa ye 
:)

Wednesday, 7 December 2011

puisi untuk awak


now playing : ombak rindu
mood : arghhhhh

Aku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala

Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.
 
credit to 
~ zahiril adzim ~

Friday, 2 December 2011

ujian + hikmah






now playing : next to you
mood : slow slow slooowww

saturday morning, should make me happy.. why? because today me with my friends nak jelajah ke melaka, nak layan movie Ombak Rindu yang hangat sekarang nie.. for those yang dah tengok, mereka akan bagi positive feedback to me.. best laa, sedih laa, awesome lah ! dengan segala pujian tuh, sudah tentu manusia yang ingin tahu nie berkobar kobar nak layan movie melayu arahan siapa entah tuh.. adaptasi dari novel pulak, gila tak gila !

then bila dah siap siap, pakai lawa handsome, sarung kasut baru.. tiba tiba ! kereta sewa penuh, muatan manusia terlebih.. macam mana boleh jadi sedangkan kami dah plan lame nak turun melaka.. macam mana boleh terlebih orang nieh  ! daripada gaduh, masam muka, emosi melampau.. aku dengan rela hati tarik diri daripada trip tuh, so bye bye ombak rindu :'(

yess, masing masing taknak mengalah ! siapa yang taknak turun melaka, layan movie hot tuh.. semua nak ! yang tak pergi memang rugi laa weh, loser nak mampos.. tapi aku fikir, dari kau putus kawan, bergaduh semua, baik aku mengalah.. kene think positive, semua nie ada hikmah.. so i let the rest yang pergi, me akan balik ke kolej :) it's okay lah kawan, me can smile through this day !

aku sedih?

yup, aku mengaku.. aku dah semangat nak pergi, serious tak sabar sabar ! last last, hmm.. tuhan jee yang tau perasaan aku time tuh, nak menangis pun takde point.. nak marah pon takde point, so senyum jelaa.. yup, i wear the fake one ! i like to used that smile when this kind of situation happen.. biar laa mereka yang diberi rezeki oleh Allah untuk layan movie tuh, maybe dah tertulis yang aku hanya dapat menonton dengan men-download sahaja :)

hikmah?

yeahh ada hikmah aku tak pergi melaka.. F ajak aku lunch sama sama ! suka tak? sudah tentu.. dah lama tak jumpa dia, dah lama tak lepak ngan dia, dah lama tak tengok gelagat dia.. and finally, aku dapat buat semua tuh tadi :) aku rindu dia and Alhamdulillah, rindu aku dah terbalas.. even sekejap jee dapat lepak, tapi aku hargai saat saat itu.. yeahh, itu hikmah nya :)

another ujian?

me nak nak nak sangat beli phone baru.. kenapa? sebab both of my phone dah lama.. bukan itu jee, phone sony nie, keypad dah tak boleh guna.. tak boleh text, just make a call je :( phone nokia torchlight nie pulak just screen dia jee yang retak.. my bad :( my sis ade nasihatkan, jangan beli blackberry.. it's to expensive for me, as a student, to buy it.. just beli phone lain lah ! for me, blackberry still my favorite.. nanti cuti sem, aku nak kerja.. nak cari duit sendiri, nak beli phone.. taknak susahkan mak abah, dorang dah cukup terseksa dengan aku :(

*sorry peeps, mood aku tak tentu sekarang.. down sangat ! byee ~

Thursday, 1 December 2011

a lonely boy


now playing : padamu ku bersujud
mood : pening !

arghhh apehal tiba tiba pening nie.. sakit laa weh kepala, dah mintak roomate urut pon tak membantu ! panadol pon tak membantu ! hentak kepala kat dinding kangg :(

yeahh me lonely tonight.. kedua bestie (zairul + huss) ade hal malam nie and i was like =.=' si zairul sejak jadi setiausaha PAC nie, bukan main busy.. malam nie dia ada meeting with all MPP and others exco untuk event yang akan datang.. huss pulak membawa bontot nya keluar dari segamat untuk melayan movie ombak rindu kat melaka.. mentang mentang harini first day movie tuh ditayang, tak menyempat nak layan kan !!

now tinggal lah aku keseorangan dalam bilik, layan facebook and movie jadah ! gahh ~ kepala pening pening pening, takde siapa nak urut.. kene self service doh doh dooohh !!!!

dah laa, nak tidur awal.. night peeps !

Wednesday, 30 November 2011

aku rindu kau






now playing : kau yang bernama seri
mood : miss u !

kau geli?
kau menyampah?
kau rasa annoying?

lantak kau laa labu
aku serious rindu kau
kau hilang tiba tiba
kau dah berubah gila babi
entah kenapa !

aku cuma rindu kau
aku nak kau yang dulu
aku nak kau yang ceria
aku nak kau yang sayang aku

text aku kau tak balas
call aku kau tak angkat
muka kau aku dah tak nampak

aku penat weh cari kau
aku penat tunggu call kau
aku penat fikir pasal kau
aku penat menangis teringat kan kau

AKU RINDU KAU :'(

Sunday, 27 November 2011

like like like LIKE LIKE LIKEEEE !

now playing : pada syurga di wajahmu
mood : tired

hello peeps, hello stalker, hello blogger
it's me fairi
HAHA

oh sungguh bersepah blog aku sekarang ! dah bersawang bagai, well orang busy macam aku nie memang akan face masalah blog bersawang, so cool sudah.. hari nie hari isnin dan kami sedang cuti ! okay itu best, tak payah sarung baju formal ke kelas.. weehooooooooooooo

today's entry is about like ! button like di facebook memang wajib ditekan setiap kali kita online, wajib ditekan kalau status someone tuh macam bermakna bagi diri kita, wajib tekan kalau orang yang kita minat yang punya status, wajib ditekan kalau bosan ! so now peeps, what's your reason when you wanna push that button? ask yourself..

for me, for those yang like status aku, even status bodoh je, akan buat diri aku bangga ! HAHA.. well, kita tak boleh nak hide perasaan tuh.. am i right? serious, kita akan rasa bangga if ada orang like status kita.. rasa macam mereka menghargai kita HAHA *sebenarnya takde laa ape sangat.. and you know what, since 2009 until now, ada satu status aku yang berjaya mencapai 100++ like from my facebook friends ! i was like WOW.. status biasa jee bagi aku, tapi maybe bagi mereka, bermakna laa kot :)


see see !!
yes mom, yes dad, i'm proud with it ! HAHA.. first time in my life weh ! nak kata aku HANIS ZALIKHA? HAZIQ ZAINAL? bukan bukan.. aku tak se-famous mereka.. tapi entah laa, aku just tersenyum je dikala mereka menekan button like WEEE WEEEE :)

okay dah tuh jee, nothing special ! ahah

Saturday, 19 November 2011

i'm here






now playing : she will be loved
mood : mereka :)

yeehaaaaa yeehooooooo
hello peeps :)

i'm here, here at UiTM segamat, in my own room ! awal sangat ke aku jejak kaki ke bumi segamat nie? bagi aku tak kot coz kalau daftar lambat nanti macam rush lah.. nak buat itu ini, leceh ! daftar awal kan senang, anything happend still ada masa nak manage.. now saya berada di dalam bilik saya, bilik lama :) wee weee syok gila dapat bilik lama, why? coz aku dah biase dengan suasana bilik tuh, aku dah ngam dengan perabut bilik tuh.. HAHA roomates? ada tambah dua junior baru, alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa amir takde :( amir dapat bilik lain and i've got new juniors !

tak ramai yang daftar harini, few of them aku tak kenal.. ramai kawan aku daftar esok, wee lantak lah ! HUSS & ZAIRUL ada nie sebelah aku, Alhamdulillah ada teman.. thanks kawan coz kita bertiga je yang memekak, berjimba dalam kolej nieh ! HAHA.. kami memang plan nak balik harini sama sama coz esok kami nak bergelak ketawa outing ke bandar ! aku nak beli barang barang, nak gunting rambut, nak karaoke ! wuuu best best

dia? 

wee dia daftar esok :) tak sabar nak jumpa dia, selama cuti sem just dengar suara through phone je ! after this dapat tengok muka dia, tengok mata dia, layan perangai dia :') RINDU ! awak awak, kita dah boleh jumpa balik, dah tak risau lepas nieh :)

okay now hujan kat kolej, sejuk gila wooo.. wireless kolej pulak lembab, like usual ! menyampah dengan pengurusan kolej macam nie -_________________- but buat cool sudah, bersyukur jugak ! still dapat online kan ayie kan :)

okay bye !

Thursday, 17 November 2011

kejayaan akhir tahun






now playing : move like jeggar
mood : bangga !

yeahh hello bloggers, happy thursday ! well, musim hujan and now still hujan.. setiap hari, waktu petang sure langit akan menangis ! siapa yang kacau langit haaaaa, kesian dia tiap tiap hari nangis.. and me macam biase, online :) online lah selagi boleh ayie oii, after this dah jarang right? masuk kolej, line internet lembab, banyak assignment.. so nak online akan terbatas..

back to the title, semua mesti kata entah apa apa lah entry mamat nie.. okay fine, hak kau nak cakap ape ! haha still jugak kau open new tab, type link blog aku and read it.. kan kan? kejayaan akhir tahun, for me is something yang patut dibanggakan oleh my family towards the end of this year.. okay aku tau belum akhir tahun lagi but we're already in november and yeahh, dah nak dekat akhir tahun kan?

what i wanna say is part of my family members, including me, sudah cukup membuatkan family kami bangga with what we have done.. bukan nak menunjuk nunjuk or what, this is the time where we need to appreciate all the successful that we have make it.. tak faham? takpe, tak marah pun :)


- this is me
- 19 y/o
- still studying at UiTM segamat johor
- Diploma in Information Management
- i've got 3.48 for my final examination !
- itu family saya bangga :)



- meet Naufal
- 10 y/o
- standard 4
- he win football competition, Putrajaya level, as a champion
- itu family saya bangga :)


- meet zatil hanan
- 12 y/o
- standard 6
- she's got straight A's in UPSR and 8A'S 1B in UPSRA (sekolah agama)
- itu family saya bangga :)

well, kami bertiga sudah mengaharumkan nama baik keluarga ! i happy for it :) semua nie jadi in November and i will remember all this moments.. even kami bertiga belum mencecah era 20-an, but we still make it.. what i want is, all my family member's get their own achievement and successful in their field.. so bye bye !





Monday, 14 November 2011

no wonder


now playing : hold it against me
mood : tak puas hati

assalamualaikum readers :)

sehari dua nie hidup aku ke arah blog dan twitter, facebook bukan lagi menu utama aku.. tapi jangan risau, aku tetap berdoa agar aku dapat balik facebook aku :)

today wanna talk about girl.. yeah perempuan ! ada seorang budak perempuan nie, aku rasa, dye nie memilih bulu atau kata lain memilih kawan.. bukan dengan semua orang dia kawan, orang orang tertentu jee dia rapat ! dengan orang lain, dia akan talam dua muka.. pura pura suka walhal kau tak suka kan.. entah apa perangai kau aku taktau !

tadi dalam twitter, biase lah guraugurau kan.. sebelum nie aku tengok kau boleh jee bergurau dengan budak lain, bila part aku, kau terasa.. EH APAHAL? baru sekali aku gurau ngan kau, kau dah menggelabah marah tak tentu pasal..

ni bukan first time kau cakap tak pakai otak wahai kawan patut kena hacked.

bergurau terlebih pun tak boleh jugak. baik baik kawan jadi musuh kang.

kau lelaki aku perempuan . hati aku lembut. tolong la paham. nak bergurau babi macam tu pun beragak la. jadi manusia sikit boleh? sikit jee

tengok laa minah nie tweet pasal aku.. dalam twitter weh, boleh laa cerita ! bak datang sound aku depan depan, taknak.. control ayu, poodah ! first tweet dye, kata aku tak pakai otak and memang patut kene hacked.. wuu ayat kau, syabas perempuan :) pastu bajet letak eh terasa ke.. yup aku terasa ! ade pulak kaitan cakap babi dalam twitter dengan MEMANG PATUT KENE HACKED? alaaaa minah nie takde point nak bahan aku, itu jelaa yang dye tau.. kesian :)

tweet kedua, baik kawan jadi musuh.. kalau dalam kepala otak kau dah set yang aku memang musuh kau, kau memang tak suka aku.. pappppp automatic memang aku terus jadi musuh kau ! kalau kau anggap aku kawan kau, sehidup semati, kau akan anggap ape yang aku cakap tuh gurauan and kau akan tegur aku direct.. nie tak, alahai lemah betul..

tweet ketiga, pasal laki perempuan.. yeah aku admit ! bukan sembarangan orang aku nak bergurau babi babi tu dik oii.. kalau kawan aku jenis perempuan masjid, memang lah aku tapis.. tapi dengan kau, aku tengok dengan jantan lain kau main happy jee.. gurau senda tak ingat dunia, okay pulak ! dengan aku kau nak touching melampau.. then suruh aku jadi manusia sikit, okay i will.. kau pon, jadi manusia yang matang sikit ! jangan gurau sikit kau dah menggeletik macam itik nak kene sembelih..

kalau perangai kau macam nie, NO WONDER club phocus singkirkan kau ! HAHAHAHHAHA you deserve it kiddo.. bagi kau bukak mata, sedar perangai kau.. berubah !

kalau kau baca entry nie, kau nak menangis melalak marah aku, silakan.. tapi kenapa? EHTERASAKE :)

hard to let it go






it's hard for me to leave you
it's hard for me to say goodbye
it's hard for me to let you go

you know why?
because you are everything
you make my day
you make me laugh
you make me cry, you make me angry
it's all about you

so why you want to act like this?
why you easily fall in love with someone that you don't even know?
why you do this to me?

we're meant together
first time that we've meet is on 2009
and now 2011
almost two years we're together
every single things about me, you know right?
you keep my secret
you keep my pictures
you keep my word
but why you don't want to keep our relationship?

i love you
i miss you
i want you back into my life
i'm sorry 
i just want you, the old one 
i hate my new one
it's not same like you before
totally different

dear FACEBOOK,
please come back to me !
i want my account !
:'(

Sunday, 13 November 2011

stupid HACKER !






now playing : patah seribu by shila hamzah
mood : sakit hati wooooo

tajuk entry paling bosan, i think.. aku tak pernah terfikir akan buat entry pasal golongan paling bangang dalam dunia nie ! hacker ialah someone who tries to break into computer systems.. jap nak tanya, untuk apa kau ceroboh sistem komputer? kau siapa nak buat bende tuh semua? apa yang kau dapat daripada bende nie? persoalan yang berlari lari anak dalam kepala otak aku nie

for all information, my account facebook sudah di hack oleh hacker yang takde kepala otak untuk berfikir risiko yang aku kene tanggung dan ape bebanan yang harus kau tanggung.. nak tau cerita? meh aku story..

************************************************************************

13 november 2011 
2.30 petang

aku macam biasa, landing atas katil and online jelaa.. aku on facebook, twitter, skype segala ! then ada someone yang aku tak kenal tiba tiba IM aku.. he ask me to click some links that he give to me, then please like his pictures.. selalu orang IM aku dan suruh aku like pic dorang, sama ada nak kumpol like terbanyak ataupun dorang masuk contest.. aku layan jelaa, click that links and yang keluar just blank page ! kosong ! then aku tanya mamat tuh..

aku : eh, aku dah click.. takde ape ape pun
dia : ohh yeke? hmm xpelah
aku : ohh okay then
dia : kau stay mana ek? umur berapa?
aku : oh aku stay putrajaya, 19 tahun
dia : ohh sama laa kita, 19 tahun
aku : oh really, baguslah

TEEEETTTTTTTTTTTTTTTTT
line terputus, tiba tiba !

aku bukak balik google, type facebook then nak log in balik.. and you know what, aku tak dapat log in ! dye cakap email aku unvalid.. dah tak sah, WTF ! aku baru on tadi.. so aku fikir maybe internet problem, so aku biarkan jelaa.. then lappy kasi sleep and aku pun tido..

around 5.30 petang

truuut truuut *someone call me !

aku : oh hello, kenapa?
zairul : kau online kan?
aku : eh manade, aku ngah tido lah ! apahal?
zairul : then siapa yang online kan FB kau?
aku : eh mana lah aku tau.. serious aku tak on pon
zairul : okay nice, kau kene hack !
aku : =.='
zairul : dia tukar DP kau, buat status merapu, gaduh ngan aku !
aku : ohh okay, sorry weh ! bagi aku check jap
zairul : oh okay then, bye

aku pun terkedek kedek turun dari katil, capai lappy, log in FB ! still tak dapat.. eh sakit hati.. then pinjam account adik aku, nasib baik aku friend ngan adik.. bukak bukak, serious terkejut ! hacker tuh serious macam bangang.. dia buat status merapu ! dia jatuhkan maruah aku ! ape masalah kau, aku tak kacau hidup kau and i even know who you are.. aku tak syak sape sape time tuh, just fikir macam mana nak dapatkan balik fb aku ! 


korang nampak tak !!!!!!!!!!! siod siod siod.. aku tak pernah kacau siapa siapa pun, kau siapa nak hack fb aku? ohh tidak.. sakit gila hati.. people out there might think that is me, actually that's not me ! aku tak pernah buat status merapu bangang macam tuh.. hanya orang rapat and know me well je tahu yang fb aku kene hack ! yeahhh they know which is real and which one is fake.. ramai yang call aku, text aku bagi kata semangat.. ramai yang nak tolong.. hey i really appreciate it ! thanks kawan :')

11 malam

aku skype ngan one of my friend yang willing to help me.. dia bagitau apa yang aku perlu buat, apa yang dia kene tolong and my first good news is, HACKER TUH DAH KENE BLOCK ! padan muka kau.. hacker tapi tak pandai hack, member aku boleh block kau.. apesal? Alhamdulillah, rupanya kau tak laa pandai mana.. my friend yang bukan hacker lagi pandai dari kau.. malu kan kau? so tugas aku is on my twitter then bagitau semua rakyat twitter bout this.. then they help me dengan menyebarkan kat facebook bout my problems ! yeah and ramai yang dah buat report bout my account and automatically akan unfriend ngan aku.. lantak lah, asalkan untuk kebaikan semua..

nak tengok wall post kawan kawan aku? look at this ---->









dorang semua tolong aku ! dorang sound hacker tuh ! dorang sebarkan pasal hacker bodoh nieh ! dorang report my account ramai ramai ! padan muka kau hacker HAHAHAHAHAHAHA

then tiba tiba my friend bagi satu gambar which is dia kata maybe budak nie yang hack fb aku ! aku kata bak datang, aku nak tengok pic dye and you know what, MEMANG DIA !! DIA YANG IM DENGAN AKU !! DIA YANG SURUH AKU LIKE PICTURE DIA !! DIA YANG BAGI LINK BANGANG TUH !! sah memang kau.. korang nak tau siapa?


- dia yang pakai baju biru
- nama noh, mohd noh bahari, hurer hacker
- muka kampung, rempit, takde life, budak baru nak up
- aku tak kenal dia and for sure DIA TAK KENAL AKU !
- budak kolej ape entah kat pahang
- stay kota tinggi johor, kalau tak silap !

niat aku letak pic kau wahai hacker, bukan nak aibkan.. just for my friend je ! bila dorang nampak muka kau, lepas nie dorang akan more careful.. kau add, dorang tak akan approved ! padan muka kau.. 

actually aku rasa budak nie serious dye takde life ! dye takde kawan.. and the way dye nak cari kawan is by hack my account.. for what bro? bukannya kau dapat ape pun.. kau hack, kau dapat ke kawan kawan aku? kau dapat duit? eh get lost.. kau desperate sangat nak kawan, use your brain lah ! jangan guna cara kotor.. nak kata kau nak balas dendam, kau bukan musuh aku coz i don't even know who you are ! look the way you write my status, fuhhh obvious kau nak tumpang popularity aku ! haha.. aku tau laa status aku ramai yang like, friends aku beribu, muka aku semua jambu.. kau tak payah nak gelabah hack then guna my account to make your life more beautiful.. hey in your dream ! my friends know me well, so take your ass out from my life :)


lihat facebook budak itu.. like eeuwwwwwwww budak baru nak up ! HAHAHAH jangan lah nak majukan hidup kau dengan hack facebook aku.. hack laa amir khan punya ke, rosyam nor ke, dafi ke.. baru lah hidup kau ada cahaya sekejap ! facebook aku ape jee ada.. alahai otak kampung macam kau nie, bagi makan anjing memang bagus :)

sorry lah abang hacker, aku famous kan kau kat blog aku ! amacam terharu? suka? seronok? ikot suka kau lah, yang penting people out there will know the truth.. you are not me and i don't want to be you ! simple kan.. pulangkan lah balik facebook aku, serious no point kau hack.. ohh maybe kau nak malukan aku? tapi sebab apa.. aku tak pernah sentuh mak kau, ketuk kepala bapak kau, cubit kakak kau, TAK PERNAH ! so what's your reason now?

14 november 2011
10 pagi

aku harap hari nie semua settle ! kawan aku ramai yang tolong and i hope Allah akan makbulkan doa aku.. aku doa semoga kau terbuka hati untuk berubah wehh.. aku tak doakan yang buruk buruk pon even kau dah hack my privacy life ! aku tau kau still budak budak walaupun umur 19 tahun kan.. tapi kau mesti baru lihat dunia.. itu paling kesian, pasal tuh aku nak kau berubah.. kau jadi hacker bukannya dapat apa apa anugerah ke, pangkat ke.. it's nothing bro ! waste time gila nak mati hack FB orang lain, lagi lagi orang yang kau tak kenal macam aku =.='

to hakim ishak, erna, zairul, huzz, fauzan iqhmal, azhani, atiqah hashim, cuppaz tiqa, jaie kamil, asmaq bukhari, juju, mia amirah, syafiq isme, syifa' mat, leesa, azwa, syed, syaheedan, mabad, putri, diba kadir, nazirah, jehra, my beloved brother and siapa siapa lah yang tolong aku, TERIMA KASIH ! hanya Allah yang mampu balas jasa baik korang.. yeahh hari nie hari aku, esok lusa hari kau, aku pulak tolong :)

*eh kalau budak kat atas nie bukan budak yang hack aku, maaf yee.. tapi aku yakin, KAU LAH BUDAK YANG HACK ! well, just wait and see.. siapa lagi power dalam hal hal bodoh nie, aku ke kau :) SEMOGA KAU SELAMAT LAA ATAS MUKA BUMI TUHAN NIE, opss sorry ter-caps lock !

Saturday, 12 November 2011

dia senior dia junior

now playing : lelaki seperti aku
mood : hampeh

assalamualaikum terlebih dahulu..

petang ahad yang bosan, macam biasa ! nothing to do.. duduk rumah tapi orang lain semua kerja, sekolah, kenduri kahwin segala.. aku duduk jelaa rumah, setepek baring atas katil.. lepas tuh kata aku duduk rumah tak buat kerja lah, selalu baring lah, besarkan perut lah.. dah memang bosan duduk rumah sorang sorang ! bila aku nak keluar beli itu beli ini, semua tak boleh, semua tak bagi.. entah mana keadilan aku taktau, orang lain boleh jee beli macam macam.. tak marah pun, eh tak paham !

lantak lah, harini aku nak story pasal budak budak nie ! my senior and my junior..


- haziq zainal nama diberi
- aku panggil abang ajid jee
- DIIM part 6
- buncit !
- senang ajak borak
- paling hot dalam UiTM segamat
- suka menganjing ;D

abang ajid nie aku dah lama kenal, since aku baru masuk UiTM lagi.. but kenal kenal gitu jelaa ! mula rapat last sem and yeahh, he's nice.. dia seorang yang ceria sebenarnya, bukti? time kami keluar overnight melaka sama sama, perghh perangai dia.. sakit hati jee layan :D kat kolej, dye paling hot.. sebut jee haziq zainal, dari part 1 sampai part 6 kenal dye.. ape boleh buat, handsome :D





- nie dia hafidz mohammad
- nickname noda, aku panggil abang
- peminat setia kasut kungfu
- perangai paling gedik :D
- sangat baik
- ramai scandal :P

well, nie senior yang aku rapat jugak.. sama ngan abang ajid, aku dah lama kenal dia but rapat last sem.. itu pun masa mintak tolong dia selesaikan assignment aku ! HAHAH.. lepak ngan dye memang tak sah kalau tak sakit hati.. suka menggedik dengan perangai budak kecik dye tuh ! haha.. exco multimedia yang paling digeruni oleh semua mahasiswa yang wujud kat segamat :D




- amir qusyairi
- my beloved junior
- kaki lawak, kaki geletek, kaki membahan
- tak makan sambal
- suka buat muka annoying, tumbok nak? :D

ini junior bilik saya, dia baik ! dia sayang saya, saya sayang dye HAHAHAHA hey dia memang suka buat lawak.. serious ! bilik aku akan sunyi kalau dia takda.. next sem aku nak satu bilik ngan dye lagi.. ohh UPK, dengarlah rintihan aku :P

okay dah bye, tuh jee nak bagitau pasal budak budak nieh ! HAHHAHA still takde mood actually, so let it be lah :)

Friday, 11 November 2011

51 facts about guys






1. Guys hate sluts.

2. "Hey, are you busy?" or "Are y...ou doing something?" ~ two phrases guys open with to stop from stammering on the phone.

3. Guys may be flirting around all day but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about.

4. Before they call, guys try to plan out a little about what they're gonna say so there aren't awkward pauses, but once he's on the phone he forgets it all and makes it up as he goes.

5. Guys go crazy over a girl's smile.

6. Guys will do anything just to get you to notice him.

7. Guys hate it when you talk about your ex-boyfriend or ex love-interest. Unless they're goin for the let-her-complain-to-you-and-then-have-her-realize-
how-wonderful-and-nice-you-are method.

8. A guy who likes you wants to be the only guy you talk to.

9. Boyfriends need to be reassured often that they're still loved.

10. Don't talk about your guy friends to your boyfriend.

11. Guys get jealous easily.

12. Guys are more emotional than they'd like people to think.

13. Giving a guy a hanging message like "You know what?!..uh...nevermind.." would make him jump to a conclusion that is far from what you are thinking. And he'll assume he did something wrong and he'll obsess about it trying to figure it out.

14. Guys are good flatterers when courting but they usually stammer when they talk to a girl they really like.

15. Guys hate asking parents for money to buy girls presents. So they come up with ideas like saving their lunch money for a week. But it never works because guys are always hungry so they end up asking the parents for money anyway.

16. Girls are guys' weaknesses.

17. Guys are very open about themselves.

18. It's good to test a guy first before you trust him. But don't let him wait too long.

19. Your best friend, whom your boyfriend seeks help from about his problems with you may end up being admired by your boyfriend.

20. If a guy tells you about his problems, he just needs someone to listen to him. You don't need to give advice.

21. A usual act that proves that the guy likes you is when he teases you.

22. Guys love you more than you love them if they are serious in your relationships.

23. Guys will brag about anything.

24. Guys use words like hot or cute to describe girls. We rarely use beautiful. If a guy uses that, he likes you.

25. Guys think WAY too much. One small thing a girl does, even if she doesn't notice it can make the guy think about it for hours, trying to figure out what it meant.

26. Guys seek for advice from girls not other guys. Because most guys think alike, so if one guy's confused, then we're all confused.

27. Any guy could write out a rulebook or advice book for flirting, but no guy can write out a book about relationships.

28. Try to be as straightforward as possible.

29. A guy has to experience rejection, because if he's too-good-never-been-busted, never been in love and hurt, he won't be mature and grown up.

30. If the guy does something stupid in front of the girl, he will think about it for the next couple days or until the next time he spends time with the girl.

31. No matter how much guys talk about asses and boobs, personality is key.

32. Guys learn from experience not from the romance books that girls read and take as their basis of experience.

33. Guys worry about the thin line between being compassionate and being whipped.

34. If a guy looks unusually calm and laid back, he's probably faking it and is spazzing inside.

35. When a guy says he is going crazy about the girl, he really is. Guys rarely say that.

36. When a guy asks you to leave him alone, he's just actually saying, "Please come and listen to me."

37. Guys don't really have final decisions.

38. If a guy starts to talk seriously, listen to him. It doesn't happen that often, so when it does, you know something's up.

39. If your best guy friend seems to avoid you or is never around when you're with your boyfriend, he's probably jealous and likes you.

40. When a guy looks at you for longer than a second, he's definitely thinking something.

41. Guys like femininity not feebleness.

42. Guys don't like girls who punch harder than they do.

43. A guy has more problems than you can see with your naked eyes.

44. Don't be a snob. Guys can be intimidated and give up easily.

45. Everything in moderation. Put on makeup, wear perfume. Just not too much.

46. Guys talk about girls more than girls talk about guys.

47. Guys hate rejection, but they hate being led on even more.

48. Guys really think that girls are strange and have unpredictable decisions and are MAD confusing but somehow are drawn even more to them.

49. A guy would give his left nut to be able to read a girl's mind for a day.

50. No guy can handle all his problems by his own. He's just too stubborn to admit it

51. Not all guys are assholes. Just because ONE is a jackass doesnt mean he represents ALL of us.

kolej & illegal


now playing : criminal
mood : lalalala

malam jumaat yang penuh gelak ketawa dek kerana result kolej sudah boleh dilihat ! haha kelam kabut semua bukak student portal, check sama ada dapat kolej ke kene tendang ! haha sape yang kene tendang, pergi cari rumah sewa laa nampaknya :) tapi for those yang rasa sewa rumah tak fun, menyusahkan, takde life bagai.. akan cari inisiatif lain iaitu illegal bilik member yang dapat kolej.. haha ini memang fun :D

one of their victims is me, yeah me ! why? entah, jawapan ade kat si pencari bilik tuh.. haha tapi aku tak kata boleh, tak jugak aku cakap tak boleh.. depends lah.. buatnya roommate aku sem depan tak suka bilik penuh penuh, kene lah hormat kan.. kalau yang suka hiruk pikuk, penuh sendat, why not ambik sorang dua illegal bilik.. asalkan jaga kebersihan, tau kemas bilik, dah cukup :)

so bagi yang dapat kolej, bersyukur weh ! lantak laa bilik kau macam longkang ke, locker punah ke, meja serabut, langsir buruk.. asalkan ade tempat berteduh ! yang tak dapat kolej, muhasabah diri.. HAHAHAH dah kenapa orang lain dapat, kau jee yang tak dapat kan kan :) so usaha laa nak cari rumah sewa atau tumpang bilik member.. dah dapat tumpang, ingat sikit.. sebagai penumpang, kau jangan buat bilik macam bilik kau ! jangan sepah sepah barang, jaga tingkah laku, hormat tuan bilik.. bukan susah sangat, orang dah bagi tumpang kan, balas lah budi sikit :)

wee okay dah bye bye ~

perihal bangla






now playing : someone like you
mood : again, lonely !

hello peeps, hello stalker, hello world.. there's nothing i wanna do right now.. what a boring friday :( ohh it's okay, i still have my blog.. thanks for being such a good "friend", i think :)

ohh okay, back to the title.. perihal warga bangladesh di Malaysia yang aku perhatikan dari masa ke semasa.. bukan aku syok tengok dorang, just sebab memang negara kita sekarang sudah dijajah sama ini warga asing.. kat kilang, shopping mall, petrol pump, bina bangunan, everywhere ! GAHH, macam aku pulak yang datang bangladesh =.='

dress up !

fuhh ini stylo ! korang perasan tak dress up mereka si warga bangla nieh? tak kira laa time nak ke kerja ke, lepak lepak, ke, pergi shopping ke.. bagi aku laa kan, dorang nie memang titik beratkan tentang cara pemakaian dikala keluar rumah.. kemeja lengan panjang, siap butang sampai atas ! seluar slack berkilat kilat.. kasut kulit kalah masuk pejabat.. rambut setepek atas kepala, minyak rambut okay ! sikat ketepi, belah tengah.. fuhh macam artis ! kalau santai, TERLALU SANTAI.. singlet pagoda bajet seksi dengan seluar warna merah hijau biru dye tuh.. perghh sexy !

hati tabah !

kenapa aku cakap mereka nie seorang yang hatinya tabah? haha.. pernah nampak sesiapa lah manusia maki hamun bangla bangla nie? kalau pernah, try tengok sikit mimik atau riak wajah mereka.. wuuuuuu rilex je tau tak ! betapa tabahnya hati mereka nak cari rezeki kat bumi malaysia nieh.. maki hamun laa macam mana sekalipun, muka tetap macam tuh.. nak kata marah, tak ! nak kata sedih, tak ! dalam dunia lain aku rasa =.=' tapi takpe, nie menunjukkan warga bangla tak mudah terasa.. syabas inspector sahab !

geli !

ape yang geli? haha jangan takut.. nie dari pandangan aku laa.. kalau lepas kerja ke ape ke, peluh meleleh, bau badan tak hilang, kau terus lepak kat mall.. eh dah kenapa? okay itu aku geli.. taktau laa kalau dikalangan bangla bangla tuh, itu adalah satu perbuatan yang bersih.. oh no no no ! second yang aku geli is when dorang nak lintas jalan or jalan jalan or berjalan sama sama lah, sure pegang tangan.. PERASAN TAK? itu mungkin cara mereka kat negara mereka, kira macam sweet lah.. tapi macam gay pon ade gak ! mampos.. kalau satu kumpulan tuh ade 10 orang, semua jalan pegang tangan, habis semua bangla kerja kat malaysia GAY =.='

*okay dah itu jee untuk entry kali nieh ! aku dah tak berani nak type panjang panjang, nanti habes persatuan bangla sedunia ketuk rumah aku, kasi bantai kepala aku ! kepada bangla bangla yang baca entry nie, yang paham bahasa remaja melayu macam aku nie, maaf lah.. entry nie saje saje je, diulangi SAJE SAJE ! lepas nie aku buatlah entry pasal jepun, korea, china, somalia yee.. okay bye ~

Tuesday, 8 November 2011

jika aku mati


jika aku mati
aku mohon pada-Mu ya-Allah, kuatkanlah hati keluarga ku untuk menerima qada' dah qadar MU.. tenangkan lah hati mereka.. tabahkan lah hati mereka.. bukalah hati mereka untuk meneruskan hidup tanpa ku di sisi.. berilah mereka kekuatan untuk terus berdoa agar roh ku aman di sana ya-Allah ! curahkan lah kebahagiaan dan keceriaan kepada mereka supaya aku tetap tersenyum di atas sana..

jika aku mati

kawan kawan kene laa teruskan hidup tanpa gelak ketawa, gurauan aku lagi.. mungkin itu kali terakhir kita gembira bersama, mungkin itu kali terakhir kau nampak aku tersenyum dan mungkin itu kali terakhir kau panggil nama ku.. sedekahkan lah Alfatihah kepada ku, jagalah kuburku dan simpanlah kenangan yang kita semat sepanjang perkenalan jauh di dalam lubuk hati.. ada rezeki, kita akan berjumpa di dalam mimpi ataupun di akhirat kelak..

jika aku mati..

sesiapa pun, minta tolong tengok tengok kan barang peribadi ku.. bantal busuk, patung angry bird, kasut kungfu warna warni, my phone, all my awesome t-shirt, al-Quran pemberian abang.. jaga dan simpan supaya bila rindu, keluarkan dan lihatlah barang yang aku ada sepanjang hidup ku ! mungkin itu sahaja pengubat rindu kalian terhadap ku.. 

jika aku mati..

jangan lupa facebook, twitter, blog aku ! itu aje lah social network yang berjaya menghubungkan aku dengan korang semasa hidupku.. banyak memori dan pahit manis semasa mengendalikan teknologi itu ! gambar gambar yang ada, segala ayat pepatah yang aku gunakan, jadikan ia sebagai satu motivasi kepada korang.. yang buruk jahil itu datang daripada aku sendiri, minta dijauhkan dari hidup kalian ! 

jika aku mati..

awak jaga diri awak baik baik ! saya dah takde nak duduk sebelah awak, tengok awak makan, ketawa sama sama, teman awak study, tenung mata awak, text sampai pagi buta, gaduh gaduh manja.. lepas nie awak buat lah dengan orang lain yang boleh menggantikan saya :) jangan risau, saya tak marah ! saya akan tersenyum dah rasa bahagia tengok awak ceria sepanjang ketiadaan saya.. awak simpan barang barang yang saya bagi tau, itu tanda sayang saya pada awak ! kalau awak sedih, awak down, awak rindu saya.. awak pejam mata, ingat kan saya ! insyaAllah nanti saya datang and teman awak.. :)

jika aku mati..

aku nak mati dalam iman yang penuh di dada.. aku taknak mati dengan hina, keji, jahil ! janganlah cabut nyawa ku semasa aku lalai pada-Mu ! aku mohon.. jika aku mati, aku nak mereka yang sayang, rapat dan kenal diriku, tabah dan terima pemergian ku.. maafkan segala silap salahku sepanjang hidup ku, halalkan segala makan minum dan ilmu yang telah kau kongsi kepadaku, minta jaga dan tengokkan ahli keluarga ku yang lain.. moga jasa kalian dibalas oleh Allah s.w.t..

amin ya-Rabbal al amin !

Monday, 7 November 2011

raya haji :)






heee hoooo
selamat hari raya aidiladha guys !
sorry lambat update pasal raya korban nie
well
busy with facebook, twitter bagai
blog saya dilupakan ! haha

now ade sikit masa untuk update
nak cakap banyak pun tak guna
korang layan gambar je tau
okay thanks bye :)








Friday, 4 November 2011

kuputusan final saya






now playing : show me the meaning
mood : happy !

ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH !

okay cukup 3 kali, afdhal :) hey saya happy ! hari nie adalah hari keluarnya result final untuk kesemua budak UiTM, diploma students for sure.. malam tadi semua orang gelabah + cuak + ketaq lutut tunggu result.. haihhh facebook, twitter, skype semua mmg busy lah ! masing masing update status pasal result.. kita yang bace nie rasa lawak, macam result fever :P

"haihhh mana result nie"

"minta minta lah result setimpal dengan usaha"

"buat cool sudah, result jee pun"

"jangan call aku, text aku tanya result !"

malam tadi ada yang dah dapat result through e-mail, ada yang seronok dan ada jugak yang sedih ! hey itu normal kan? adakala kita kat atas, adakala kita kat bawah.. bukan rezeki laa kot nak dapat pointer tinggi, takpun kita kurang usaha masa exam hari tuh..

aku pulak pagi tadi baru check through student portal.. kenapa bukan email? kerana masa part 1 dulu dulu aku tersalah bagi email kat UITM, so memang sampai ke sudah aku tak akan dapat tengok result.. hee tepat pukul 10 pagi, HAMEK terpapang result saya :)


saya bangga?

yeahh saya bangga sebab usaha saya selama satu sem berbaloi.. syukur sangat sangat ! sem lepas aku berhempas pulas study, gigih weh.. haha sebab nak cover balik kesalahan aku masa sem 2 yang macam haram jadah tuh.. finally, saya dapat result yang membanggakan parents saya :)

sem 1 : 2.93
sem 2 : 2.52
sem 3 : 3.48

lihat pointer saya setiap sem ! terumabng ambing macam dekat laut, ombak jee lebih.. tak pernah maintain ! haha tapi takpe, nie lah orang kate kita mahukan perubahan.. hee nak rasa semua ! nak cecah 3 pointer dah rase, down gak bila ramai kawan cecah 3 pointer and above, but it's okay.. naik semester ke-2, NAHH KAU turun mendadak ! siap ade satu paper repeat lagi, mula laa rasa down, nak quit bagai.. tapi still kuatkan semangat nak further study and now semester 3, saya sudah rasa 3 pointer and above dan lagi sikit nak DEKAN..

to my friends,

yang pointer naik and cecah DEKAN punya area, hey good job ! tahniah and keep it up.. saya tahu kawan kawan saya semua pandai :) and to those yang kurang bernasib baik, pointer turun, ade repeat semua tuh.. sabar okay, buat buat cool ! korang kan power :) tabah yee.. next sem try lagi, lipat gandakan usaha, banyakkan berdoa, jangan main main :)

untuk awak, 

Alhamdulillah pointer awak pun naik even sikit ! asalkan kita dapat lagi jumpa next sem.. saya bangga awak tabah hadapi bende nie sebab saya tau awak kuat :) insyaAllah next sem kita study same same lagi and i will keep you beside me, no worries ! 

hey kau ayie,

ingat nie balasan untuk kau punya usaha ! jangan nak bongkak takbur sombong dengan apa yang kau dapat.. memang lah happy, tapi ingat orang sekeliling jugak.. usaha lagi next sem untuk cecah dekan, lagi sikit jee tuh ! banyakkan berdoa and jangan jauhkan diri dari Allah.. next sem for sure banyak lagi dugaan dan cabaran, tempuh dengan senyuman okay :)